PLATAFORMA CIUTADANA CASTELLAR CONTRA EL FEIXISME
 
Llistat d'agressions skins-feixistes

El llistat següent recull múltiples casos d’agressions feixistes que han succeït a la vila de Castellar del Vallès. Agressions que van des d’insults, incordiar i llençar objectes en actes públics (concerts...), persecucions i amenaces de mort, fins a brutals pallisses i apunyalaments amb requeriment d’assistència mèdica i atacs incendiaris contra vivendes familiars. Es tracta d’agressions protagonitzades per grups de skins amb ideologia feixista, la majoria de les quals racionades amb algun tipus de contingut feixista, racista o xenòfob.

Aquest recompte d’agressions ha estat realitzat per persones que, preocupades per la greu problemàtica al poble, n’han fet un seguiment tot procurant poder parlar i donar suport directe a les víctimes.

De ben segur que ni la policia ni l'Ajuntament tenen constància de bona part d'aquestes agressions ja que en la gran majoria no s'ha presentat denúncia, i segur que la policia té constància d'agressions que nosaltres no hem recollit. A més, moltes agressions no deuen ser recollides ni per uns ni pels altres. Per tant, aquest recompte d’agressions segurament només recull una part del total d’agressions que succeeixen al poble. El fet que els immigrants siguin un dels grups més afectats per les agressions nazis, la seva situació de desprotecció, lligada a la indefensió legal, i la por creada fan que normalment no tan sols no es denunciï l’agressió sinó que molt sovint la notícia no s’arriba ni a conèixer.

I el recompte d’agressions, desgraciadament, no s’atura. Després dels "Fets de Castellar" durant la Festa Major del 2003, durant les festes nadalenques... fins avui, les agressions han continuat com en els darrers anys.
\"Plataforma